OM EXPLORE TOURS

Explore Tours erbjuder resor utöver det du som mångårig resenär är van vid. Vi vill förmedla reseupplevelser som både är roliga, intressanta och förblir ett minne för livet. Våra genuint kunniga reseledare kommer att ta dig till platser dit turisterna normalt sett inte hittar. Vi kommer att leda dig till möten med den lokala befolkningen som kommer att öppna både dina ögon och sinnen. Våra resor ger dig inte lyx i materiell standard men ger dig de mest lyxiga upplevelserna och det bästa omhändertagande som du kan tänka dig. Vi är med dig hela tiden när du behöver oss, men vi ger dig också frihet för individuellt upptäckande när du så önskar! Du behöver inte vara med gruppen hela tiden men vi erbjuder dagliga utflykter och aktiviteter för de som är intresserade av detta.

Explore Tours värnar starkt om begreppet ”Fair Travel” som innebär att våra spenderade pengar på våra resmål i så stor utsträckning som möjligt ska tillfalla den lokala befolkningen. Vi donerar pengar på plats till barnhem, sjukhus och utbildning relaterat till hur många resenärer vi har på varje resa. Slutligen så försöker vi även att värna om målsättningen ”Sustainable Travel”, eller ”Hållbart Resande” på svenska. Detta innebär bland annat att vi klimatkompenserar alla långresor med trädplanteringar på utsatta områden.

Explore Tours ägs av Pär och Lisbeth Alm som har varit verksamma i Tanzania på olika sätt sedan 1998.

Explore Tours ställer resegarantier till Kammarkollegiet enligt gällande beslut.

Allmän reseinformation

Pass och visum

Passet måste vara helt och giltigt i minst 6 månader efter planerat hemresedatum och det är du som resenär som ansvarar för att ditt pass uppfyller dessa krav. Angående visum så tillhandahåller vi den information som är aktuell för varje land, men du ansvarar själv för att fullfölja eventuell ansökningsprocess såvida inte Explore Tours specifikt erbjuder denna tjänst.

Flyg

Flyg ingår oftast inte i priset utan köps separat.

Priser

Vår ambition är att vara så tydliga som möjligt med priset, men yttre omständigheter som exempelvis stora förändringar i valutor gör att prissättningen kan förändras över tid. Det är det grundpris som vi anger på vår hemsida, vid tidpunkten för din bokning, som gäller. Angivna priser gäller alltid del i dubbelrum.

Tillägg

Om du önskar boka enkelrum eller ändra från familjeboende (i hem) till hotell där möjlighet finns, så tillkommer extra kostnader. Aktuell information om detta finns för respektive resa på vår hemsida. På många av våra resor kan vi också erbjuda förlängningar för de resenärer som vill stanna längre. Prisuppgift om detta lämnas på förfrågan.

Rabatter för barn/ungdomar

På de allra flesta resor har vi möjlighet att erbjuda rabatter för barn som inte fyllt 12 år och ibland för ungdomar som inte fyllt 17 år. Villkor varierar och exakt besked får du vid bokningen av resan.

Försäkringar/avbeställningsskydd

Varje resenär ansvarar själv för att han eller hon har ett fullgott försäkringsskydd. Om det ingår reseskydd i din hemförsäkring så bör du ändå undersöka att det fullt ut täcker dina behov. Avbeställningsskydd ingår inte i resans pris. Vi rekommenderar att du har ett sådant innan du bokar din resa så att du skyddar dig mot kostnader vid eventuell avbeställning beroende på exempelvis egen sjukdom.

Resegaranti

Explore Tours Fair Travel of Sweden AB har ställt garantier till Kammarkollegiet enligt reglerna i resegarantilagen. Ytterligare information om resegaranti och resegarantilagen kan fås hos Kammarkollegiet på 08-700 08 00.

Miniminivå antal resenärer

Explore Tours förbehåller sig rätten att ställa in en resa om antalet resenärer som bokat resan inte når upp till resans miniminivå. Har du bokat en resa med oss så informerar vi dig i god tid om det skulle vara så att resan inte kan genomföras pga. för få resenärer. Du får alltid dina pengar tillbaka om denna situation skulle uppstå.

Vaccinationer

Du ansvarar själv för att söka information om de vaccinationer du behöver för det resmål du ska åka till. Vi rekommenderar att du i god tid före avresan tar kontakt med din vårdcentral/vaccinationscentral för råd och vägledning.

Kulturskillnader

Resande innebär i allmänhet att man möter en kultur som man troligtvis inte är van vid innan. Det kan innefatta allt från matvanor, standard på boenden till människors sätt att bemöta dig. Eftersom Explore Tours strävar efter att ge dig ytterligare fördjupning i de traditioner och sedvänjor som råder i respektive land, så kan det mycket väl bli så att du upplever ett visst mått av ”kulturkrock” under din resa. När det händer kan det upplevas som frustrerande men i efterhand upplever man nästan alltid dessa situationer som de mest berikande, det man bär med sig hem. Vår erfarenhet är att ett öppet sinne ger god hjälp på vägen; att saker inte är som hemma behöver inte innebära att de är fel, bara att de är annorlunda.

Reservation för ändringar

Explore Tours resor och program är unika. Det innebär också att vi inte till hundra procent kan garantera att den ursprungliga resplanen följs. Resenären måste acceptera att resplanen alltid är preliminär tills den är genomförd. Ändringar kan behöva genomföras på grund av väderförhållanden, lokala myndigheters påverkan, att flygbolag ändrar tidtabell eller linjesträckning eller att angivet hotell eller transportmedel måste ändras av någon anledning. Explore Tours förbehåller sig därför rätten till förändringar i förekommande fall, men vi strävar alltid efter att förändringen då ska innebära ett likvärdigt eller bättre alternativ.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
Warning: Undefined array key "quick_contact_gdpr_consent" in /customers/c/3/d/exploretours.se/httpd.www/wp-content/themes/jupiter/views/footer/quick-contact.php on line 50

Start typing and press Enter to search